Crowdsourced platform voor een afvalvrije wereld

Zero Waste Nederland

Zero Waste Nederland heeft een joekel van een missie: een wereld waarin afval niet bestaat. Door duidelijk te maken hoe het anders kan bewegen ze de maatschappij in de goede richting. Dit doen ze door oplossingen aan te dragen waarmee consumenten, middenstanders, producenten en regelgevers vooruit kunnen.

Sinds 2019 werken we samen aan het platform om deze missie te ondersteunen, telkens met nieuwe features. Praktische tips voor consumenten, inspiratie voor overheden en bedrijven om systemen te veranderen.

Goals

  • Dynamisch kennisplatform opzetten voor een zero waste wereld
  • Efficiënt voor kleine organisatie, schaalbaar naar toekomst
  • Plaats geven aan verschillende doelgroepen

Opdracht en aanpak

Kun je met een kleine organisatie maximale impact hebben? Een platform creëren om een community mee in beweging te krijgen? Zeker! Wij helpen Zero Waste Nederland bij hun missie om het systeem te veranderen. Met een platform dat mensen in beweging krijgt door de makkelijk toepasbare tips en deelbaar is op sociale media.

Website Zero Waste Nederland op desktop en laptop Website Zero Waste Nederland op tablet Website Zero Waste Nederland op mobile

Inspiratie voor organisaties

Zero Waste Nederland helpt organisaties om een maximaal resultaat te behalen. Een systeemverandering vraagt namelijk om inspiratie. De website biedt een overzicht van de behaalde successen met cases en het aanbod aan diensten zoals workshops, advies en hulp bij funding.

De community maakt de content

Geen statische pagina’s, maar crowdsourced content over een afvalvrij leven. Bezoekers delen en ranken tips, die ze ook weer makkelijk kunnen delen op andere platforms. Het platform is dus altijd in beweging door de crowdsourced content. In de back-end kunnen de moderators een oogje in het zeil houden.

Burg,Burg. is sinds het eerste uur betrokken bij Zero Waste Nederland. Ze vertalen onze missie, doelen en acties naar een goed vindbaar platform, waar bezoekers meteen mee verder kunnen, én blij van worden. Hoppa!

Elisah, oprichter Zero Waste Nederland

Neem gerust je eigen verpakking mee

Waar winkel je verpakkingsvrij? Bij winkels met een Zero-Waste-raamsticker. Wij versoepelden het bestelproces hiervoor en automatiseerden de locatie-database. Hierdoor is de kaart op de website altijd up-to date. Het is nu nog makkelijker om terug te vinden waar je verpakkingsvrij kunt shoppen.

Minder afval, meer impact

Zero Waste heeft nu een dynamisch platform dat de groei aankan. Eentje van minder zooi en meer invloed, zodat hun impact verder kan groeien. Om niet alleen individuen te helpen, maar uiteindelijk het hele systeem. Zij hebben de tools om die impact verder te vergroten.

Digitale hulp nodig bij je wereldverbeterende idee?

Wij helpen je op weg.
of bel hem op 076 88 77 547

Marcel
Burg
Founder