Snelgroeiend platform voor vernieuwende ideeën

Snelgroeiend platform voor vernieuwende ideeën

ClimateLaunchpad

Sinds 2014 werken we voor ClimateLaunchpad, ‘s werelds grootste wedstrijd voor groene business ideeën. Het doel van de competitie is om de ontwikkeling van groene start‑ups te ondersteunen en daarmee een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. De winnaars van landelijke voorrondes doen mee aan de grote finale. Zij krijgen coaching van ondernemers en komen in de picture bij investeerders.

ClimateLaunchpad wordt gerund door een centraal team, gevestigd in Nederland, dat wordt ondersteund door nationale teams die de competitie in hun land organiseren.

Goals

  • Een efficiënt systeem, beheersbaar voor een klein team
  • Inschrijvingen ophalen en verwerken
  • Startups koppelen aan investeerders

Meegaan in groei

ClimateLaunchpad groeit rap. Elk jaar meer voorrondes, meer inschrijvers, meer ideeën. Om je een idee te geven: de eerste editie trok 211 inschrijvingen, de wedstrijd van 2020 meer dan 3000!
Het platform dat we hebben weggezet volgt die dynamiek probleemloos.

We bouwen verder door functionaliteiten toe te voegen, zoals filtermogelijkheden om de groeiende lijst van business ideas overzichtelijk te houden.

Internationale inschrijvingen

In 2021 vonden in 60 Ianden voorrondes plaats en dat aantal blijft groeien. Landelijke voorrondes worden gecoördineerd door lokale organisaties.

Inschrijvingen komen centraal binnen op de website en gaan van daaruit automatisch naar de juiste coördinator. Hiervoor hebben we een foolproof systeem ontwikkeld met een koppeling tussen het CMS en het CRM.

Content in goede banen

De organisatoren van de landelijke afdelingen creëren content zoals promoties, nieuwsberichten en verslagen. Een deel van deze content is bestemd voor lokale bezoekers, een ander deel is interessant voor een internationaal publiek. Het CMS is zo ingericht dat de stroom van content in goede banen te leiden is.

Nu ook matchmaker

De winnaars van eerdere wedstrijden hebben kunnen rijpen. ClimateLaunchPad wil de start‑ups die hieruit zijn ontstaan koppelen aan investeerders. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we een matchmaking applicatie aan de website toegevoegd. Denk aan Tinder, maar met business ideas in plaats van dates.

Resultaten

  • +20%Meer inschrijvingen voor de competition, ieder jaar
  • +90%Meer pageviews op de site,
    en dat al 5 jaar lang
  • gestroomlijnd inschrijfprocesDoor het gestroomlijnde inschrijfproces is minder interne communicatie nodig

Heb je een idee voor een platform met impact?

Wij helpen je op weg.
of bel hem op 076 88 77 547

Marcel
Burg
Founder