Verbindend platform voor kunst en cultuur

Verbindend platform voor kunst en cultuur

Kunsteducatie Walcheren

Van oorsprong is Kunst Educatie Walcheren een educatief instituut. De nieuwe strategie legt de focus op het samenbrengen van aanbieders en afnemers. De organisatie daaromheen is lean. Tijd en aandacht gaat naar inspireren, stimuleren en adviseren.

Wij hielpen KEW met het uitwerken van de gekozen richting. Met een efficiënt online platform positioneert het nieuwe KEW zich als spin in het web. Aanbieders staan in de etalage, afnemers vinden overzicht, regeldingen verlopen lekker soepel.

Goals

  • Educatief aanbod aantrekkelijk etaleren
  • KEW positioneren als adviespunt
  • Boekingsproces stroomlijnen

In samenhang met het grote geheel

Voor dit project werkten we samen met Kop-N-Staart (strategie en projectmanagement) en Yurr Studio (identiteit). In gezamenlijke sessies analyseerden we het aanbod van KEW en de gewenste positionering. Wij namen de leiding voor het online deel en brachten de flowcharts en wireframes in.

Contact met adviseurs

KEW heeft zich ontwikkeld van klassiek educatief instituut tot verbindend tussenpersoon. Geïnteresseerden komen doorgaans om zich te oriënteren op het aanbod van lesprogramma’s. Met advies biedt het instituut meerwaarde. Hoe stimuleren we het gebruik van de hulplijn? Die vraag stond centraal bij het uitwerken van de wireframes. Op plaatsen waar de behoefte aan hulp ontstaat, komt direct de juiste contactpersoon in beeld.

Gestroomlijnde interactie

Voorheen ging boeken via spreadsheets (en zelden in een keer goed). Het boekingsproces hebben we geautomatiseerd met een custom webshopoplossing. Duidelijke formulieren maken het boeken voor bezoekers laagdrempelig. Geen verloren tijd met omslachtig gedoe, geen fouten door rommelige excel bestanden.

Website Kunsteducatie Walcheren op desktop en laptop Website Kunsteducatie Walcheren op tablet Website Kunsteducatie Walcheren op mobile

Efficiënte tool

Het resultaat van de investering is een online platform waar aanbieders en adviseurs zich effectief presenteren. Afnemers vinden wat ze nodig hebben, het boekingsproces verloopt soepel. Deze online tool heeft Kunst Educatie Walcheren in staat gesteld om een flinke efficiëntieslag te maken.

Resultaten

  • Intuïtieve siteflow en wireframesIntuïtieve siteflow en wireframes, met medewerkers als hulplijn
  • koppeling met Perfect ViewWebshop en projectmanagement software aan elkaar gekoppeld
  • minder communicatie nodigTientallen uren minder kwijt aan after sales communicatie

Website nodig die voor je werkt?

Laten we samen plannen maken.
of bel hem op 076 88 77 547

Marcel
Burg
Founder